Saga 22 år

Saga (fingerat namn) kom till Ungdomstorget genom Arbetsförmedlingen och påbörjade en arbetsprövning på en butik genom Viva arbetsmarknad. Arbetsprövningen påbörjades 3 tim/dag 5 dagar i veckan. Allt fungerade väl och månaden därpå utökas arbetstiden med en timme i veckan. Allt eftersom utmanar Saga sig själv i kontakter med kunder och tränar på att vara i sociala sammanhang trots nervositet. Tillslut vågar hon ta steget till att vara i kassan. Efter några månader utökas arbetstiden ytterligare. Saga fortsätter att ta ansvar och får därmed också ett förtroende från arbetsgivaren att utöka sina arbetsuppgifter.

Efter att Saga haft en kort sommarsemester utökas tiden ytterligare och Saga fortsätter att må bra och trivs på arbetsplatsen. Hon utökar sitt ansvarsområde och blir handledare för en nyanställd.

I början av vintern börjar Saga arbeta heltid. Hon har under hela processen själv initierat tidsökningen och vill ta mer ansvar.

Vid några tillfällen har Saga försovit sig. Arbetsgivaren berättar att om det ska bli aktuellt med en anställning måste detta förbättras, så Saga måste hitta strategier för att få bättre närvaro. Saga förstod att hon var tvungen att ta tag i sina morgon- och sömn rutiner och erbjöds en anställning på 6 månader med eventuell möjlighet till 6 månaders förlängning.

Butik kassa kafe